Vařilo se po česku
Vůně české domoviny se linula ve dne 13. 5. 2018 z kuchyňského studia Šelma v kuchyni v Praze 6. Tu způsobili účastníci workshopu České kuchyně, kterou pořádalo Centrum demokratického vzdělávání.
Šunková rolka s křenovou pěnou na salátku z rukoly, Kulajda se ztraceným vejcem, Kuře pečené na divokém zelí s chlupatými knedlíky a nakonec Křehké šátečky plněné povidly. Tohle lákavé menu učila vařit účastníky lektorka Petra z Ostravy. A nebylo to úplně jednoduché. Účastníci raději vytvořili skupinky po 2-3, aby zvládli celé menu připravit. Většina z nich byla jiné národnosti, proto pro ně česká kuchyně byla i trochu exotikou.
A výsledek? Po 5 hodinách práce si všichni pochutnali na vynikající Kulajdě, rolce a šátečkách. Bylo toho tolik, že na kuře už nezbylo v žaludcích místo a každý tak odešel s krabičkou chutného hlavního chodu domů.
Vařilo se po česku
Vůně české domoviny se linula ve dne 13. 5. 2018 z kuchyňského studia Šelma v kuchyni v Praze 6. Tu způsobili účastníci workshopu České kuchyně, kterou pořádalo Centrum demokratického vzdělávání.
Šunková rolka s křenovou pěnou na salátku z rukoly, Kulajda se ztraceným vejcem, Kuře pečené na divokém zelí s chlupatými knedlíky a nakonec Křehké šátečky plněné povidly. Tohle lákavé menu učila vařit účastníky lektorka Petra z Ostravy. A nebylo to úplně jednoduché. Účastníci raději vytvořili skupinky po 2-3, aby zvládli celé menu připravit. Většina z nich byla jiné národnosti, proto pro ně česká kuchyně byla i trochu exotikou.
A výsledek? Po 5 hodinách práce si všichni pochutnali na vynikající Kulajdě, rolce a šátečkách. Bylo toho tolik, že na kuře už nezbylo v žaludcích místo a každý tak odešel s krabičkou chutného hlavního chodu domů.